O'neill SHAPE-OFF 2017

  • Geplaatst op
  • Door Otto
O'neill SHAPE-OFF 2017

“Mijn naam is Otto Brons en woon in Beverwijk vlak naast het bekende Wijk aan Zee. Hier is het surfen voor mij in 2009 begonnen. Het idee om ooit een board te bouwen had ik al snel. Ik ben gek op uitdagingen en klus altijd het liefst alles in elkaar. Na een aantal jaren surfen vond ik mijn niveau hoog genoeg om een surfboard te begrijpen en begon ik met het shapen van mijn eigen board. Toch viel dit tegen. Ik had weinig materiaal, weinig geld en haalde alle informatie van internet. Het eind resultaat was een redelijke simpele 6’7” singlefin zonder al teveel poespas. De epoxy en glasmatten die ik over hield begon ik te gebruiken voor het repareren van boards van vrienden. Hierdoor kreeg ik echt de smaak te pakken. Mijn schuurtje begon steeds meer op een werkplaats te lijken en ik kreeg steeds meer en meer boards van vrienden en mensen uit Wijk aan Zee. Ik begon de materialen steeds beter te begrijpen en werd steeds beter in de afwerking.

Toen ik op surfweer.nl las dat er een shaping contest werd georganiseerd heb ik mij meteen aangemeld, omdat ik met de vaardigheden en kennis van nu het idee heb een heel gaaf board te kunnen shapen. Het board wat ik bouw valt denk ik onder de categorie shortboards hoewel ik zoveel mogelijk volume heb geprobeerd te behouden tijdens het shapen. De afmetingen zijn 6’3” x 21.5” x 2.5” en zal ongeveer 40 liter volume bevatten. Ik heb gekozen voor en extra brede tail met double concave waar ik een 5-fin setup in heb gezet doormiddel van FCS Fusion boxen. Het board heeft geen stringer en ga ik double glassen met hopelijk een gave resin tint!

Uiteindelijk zullen alle boards, tijdens het Shape Off evenement op 13 mei bij The Spot in Zandvoort, tentoon worden gesteld. Uit alle boards zal een winnaar worden gekozen. De bezoekers kunnen ter plekke een stem uitbrengen op hun favoriet en samen met de online stemmen zal hieruit de winnaar worden gekozen. De winnaar gaat samen met een vriend of vriendin op reis naar Zuid-Frankrijk samen met een van de O’Neill teamriders.